under construction
Музеи
Селскостопански музей на открито :

В чифликчийския двор е разположен музеят на открито , който дава сведения за начина на живот и поминъка на старовремските българи. Тук са изложени разнообразни земеделски сечива, инструменти и приспособления - неотменни помощници в добиването на прехраната: харман с дикиня, хромел за мелене на зърно,вършачка, меден казан за ракия. Любознателните, пътуващи българи от онова време са се сдобили и с парен двигател "Линкълн" , който е бил силен и верен помощник при извършването на тежката селскостопанска работа. Подобен е пътя на придобиване и на трактора отпреди век.Освен с ценната колекция гостите могат да се запознаят и с архитектурата на основните селскостопански постройки и цялостния облик на старинния български дом.

Eтнографски музей:

Етнографският музей разполага с разнообразни като старинност и предназначение експонати. Тук е пресъздадена атмосферата на заможен български дом- уютната гостна одая, работната стая, в която са изложени инструментите, нужни за изработка на дрехи. Редом до стана са изложени шевни машини "Singer", които да били част от обстановката на заможните български домове, обитавани от странстващи по "хаджийство" или търговия люде. Наредена е и автентична българска софра. Показани са носии от различни фолклорни региони на България, които радват със своята пъстра шарка и безмълвно разказват за любовта и труда, вложени в тяхната изработка.

Ловна одая:

Аранжирана с авджийски вкус, ловната стая предразполага към удоволствия за ценители. Тук могат да се видят трофеите на точните ловци. Радостната възбуда от успешния лов, съчетана с букет отбрани вина и вкусни специалитети отморява и развеселява всеки гостенин.
Ловната одая може да се окаже перфектното решение за Вас, когато търсите уюта на уединението с верни приятели на сладка раздумка, както и когато желаете да подсладите дните на колеги или драги гости!
   
дизайн от LEMON.bg copyright © 2004 Балкан Еко Турс ЕООД